Events

Bokning:


Björn Lycklig Wallgren

Kulturaktiebolaget

08-36 22 21

"Kanske är du en av dem som haft turen att uppleva deras kaotiska trummande på en efterfest eller i någon fuktig källarlokal i GBG. Mer troligt är att du sett Finn Björnulfsson och Labbe Grimelund hålla takten åt Håkan Hellström på arenorna. Men Bongo Riot är något helt annat.

Ska vi säga en ostoppbar rytmisk kraft, en elektronisk madchester-seans som omdefinierar begreppen ”live” och ”musik”."


Andreas Bäckman, GAFFA

“Bakom de här båda döskallarna döljer sig Finn Björnulfson och Labbe Grimelund - det vill säga Håkan Hellströms batterister. Duon har skakat loss på en del mindre spelningar men finns nu alltså också i inspelad form. Idén att länka ihop musikaliska referenser från Manchester, Rio de Janeiro och Göteborg är god och något som man ju redan gjort ihop med Håkan - tydligast i livefavoriten "Klubbland". Kul grej och bra party-orkester när vi får ha fest igen.”


JL, Göteborgs-Posten

"Det krävs två dödskallar och en hel jäkla massa bongotrummor, sen är du hemma. Alla kanske inte riktigt begripit det men det har i alla fall de mystiska göteborgarna i Bongo Riot gjort. Iklädda sina ikoniska döskallemasker släpper de nu debutsingeln 'Os Ovos Da Morte'. Och ja, det är en bongofest som heter duga. Hela sex minuter av instrumentellt, psykedeliskt slagverksparty som får en att bara vilja vara där, där kaoset händer."


Gustav Stjernkvist, Kult Magasin